Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije

JAVNA USTANOVA ZA UPRAVLJANJE ZAŠTIĆENIM DIJELOVIMA PRIRODE
NA PODRUČJU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE
Vi ste ovdje: Naslovnica » Projekti » THREE RIVERS = ONE AIM
Srijeda, 29 Ožu 2023

THREE RIVERS = ONE AIM

E-mail Ispis PDF

LOGO THREE RIVERS

S ciljem obnove krajobraza i zaštite biološke raznolikosti, te uspostavljanjem što bolje suradnje institucija koje upravljaju zaštićenim područjima na području UNESC-ovog Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, a u okviru prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske osmišljen je projekt pod nazivom „Landscape Rehabilitation and Protection of Biodiversity within the Framework of the Co-operation for a Trans-boundary Biosphere Reserve" (Revitalizacija krajobraza i zaštita biološke raznolikosti u okviru suradnje na području prekograničnog Rezervata biosfere) akronima „Three Rivers = One Aim" (Tri rijeke = Jedan cilj).

Prijavljen u sklopu 3. Poziva za dostavu projektnih prijedloga programa prekogranične suradnje Mađarska Hrvatska 2007-2013 (IPA CBC HUHR 2007-2013).

Projekt je trajao petnaest mjeseci i to u razdoblju od 01.09.2014. do 30.11.2015.

U projektu je sudjelovalo šest hrvatskih javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i to iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, a s mađarske strane partner je bio Nacionalni park Dunav-Drava.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 930.662,78 eura, a sufinanciranje Europske unije je predviđeno u iznosu od 85%, odnosno 791.057,34 eura.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije provela je aktivnosti vezane za izradu projekta Idejnog rješenja za promatračnice za ptice po kojem su iste izradili svi hrvatski projektni partneri. U projektnom području u Koprivničko-križevačkoj županiji izgradila je i postavila dvije promatračnice za promatranje riječnog područja i ornitofaune, te u njihovoj okolini postavila informativno-edukativne table o pticama i vrijednostima projektnog područja. U cilju promocije projekta u Koprivnici je organizirala INFO/open day za sve partnere i ključne dionike u projektnom području. Opremila je edukativnu učionicu potrebnim namještajem i opremom potrebnom za prezentaciju, promociju i edukaciju o zaštiti prirode i njenim vrijednostima. Nabavila je nekoliko knjiga za determinaciju ptica i flore. U novouređenoj edukativnoj učionici održala je nekoliko radionica za škole i ključne dionike, te izradila brošuru o pticama za projektno područje u Koprivničko-križevačkoj županiji. Kao rezultat ovog projekta proizašla je poboljšana suradnja ustanova za zaštitu prirode i s hrvatske i s mađarske strane, te ojačana potreba za očuvanjem i obnovom vrlo vrijedne prirodne baštine područja Prekograničnog UNESCO-vog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Za više informacija o projektu posjetite web stranicu projekta.

 

Završna konferencija projekta „Three Rivers = One Aim"

Izrađena brošura „Ptice Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav u Koprivničko-križevačkoj županiji"

Međužupanijska i prekogranična suradnja kroz projekt „Tri rijeke = Jedan cilj"

Održane radionice u sklopu projekta „THREE RIVERS = ONE AIM"

Održan INFO/OTVORENI DAN projekta „THREE RIVERS = ONE AIM"

Održana prezentacija projekta „Tri rijeke = Jedan cilj" koji se provodi u okviru IPA prekograničnog programa

Započela provedba projekta Tri rijeke = Jedan cilj (Three Rivers = One Aim)

 

 


huhr logo cr ok 2                   huhr eu logo hosszu hr 2

„Za sadržaj ovog članka je odgovorna Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije i ne predstavlja nužno stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela."