Search
Close this search box.

Održana prezentacija projekta „Tri rijeke = Jedan cilj“ koji se provodi u okviru IPA prekograničnog programa

U Informativno edukativnom centru u Noskovačkoj Dubravi dana 28. travnja 2015. godine, održana je prezentacija projekta „Obnova krajobraza i zaštita biološke raznolikosti u okviru suradnje na području prekograničnog Rezervata biosfere” (akronim projekta: Tri rijeke = Jedan cilj) IPA prekograničnog programa CBC HU-HR 2007-2013 u kojem je kao jedan od partnera sudjeluje i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije. Ostali hrvatski partneri u projektu su Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode iz Međimurske, Varaždinske, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Vukovarsko srijemske županije, a s mađarske strane partner je Nacionalni park Dunav-Drava.

Financijska vrijednost projekta iznosi 930.662,78 EUR i on je 85 % je sufinanciran od strane Europske unije, odnosno u iznosu od 791.057,34 EUR.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije u projektu sudjeluje s 50.264,60 EUR.

Nakon prezentiranja planiranih projektnih aktivnosti svih projektnih partnera s hrvatske i mađarske strane, predstavljen je logo i web stranica projekta „Tri rijeke = Jedan cilj”.

Napomenuto je da je ovaj projekt usmjeren na unapređenje stanja i stvaranje uvjeta za bolju prezentaciju, promociju i zaštitu ovog međunarodno važnog i višestruko zaštićenog područja uz rijeke Muru, Dravu i Dunav i to i s hrvatske i s mađarske strane.

Na konferenciji je sudjelovao i Andras Talos iz Zajedničkog tehničkog tajništva u Budimpešti koji je predstavio ostvarene programe i projekte u IPA prekograničnom programu Mađarska-Hrvatska 2007-2013, kao i izabrane tematske ciljeve te prioritete ulaganja za programsko razdoblje 2014-2020.

Nakon prigodnih prezentacija sudionici konferencije obišli su poučnu stazu „Dravi u zagrljaj” kao jednu od točki u projektnom području projekta „Tri rijeke = Jedan cilj”.

LOGO THREE RIVERS

Facebook
Twitter
LinkedIn