Search
Close this search box.

Skupine Balončići i Medeki iz Dječjeg vrtića „Tratinčica“ u posjetu Šoderici

Mališani iz skupina Balončići i Medeki Dječjeg vrtića „Tratinčica“ njih 39 posjetili su Šodericu kako bi što bolje upoznali njenu bioraznolikost. Predstavnice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije prilikom toga su im organizirale stručno vodstvo u okviru kojeg su održale edukativno predavanje  i radionicu na temu bioraznolikosti tog područja.
Šetnjom poučnom stazom dobili su informacije o vrstama koje obitavaju na tom području, a posebnu pozornost im je privukla neobična tabla namijenjena slijepim i slabovidnim osobama koju su mogli i opipati.
Uz malu pomoć djelatnica javne ustanove i teta iz vrtića naučili su kako se služiti dalekozorima, te su njima promatrali ptice u daljini koje su letjele uz otočiće, ali i labudove koji su izašli na plažu nedaleko njih.
U nastavku radionice naučili su više o vretencima i leptirima koje su mogli čak i držati u rukama jer je za njih javna ustanova pripremila zanimljive modele koji ih vjernu prikazuju. Osim toga naučili su da ptice izrađuju različita gnijezda ovisno o staništu, a gnijezdo lastavice mogli su pobliže i promotriti u jednom od napuštenih objekata uz šetnicu.
Puni informacija i dojmova svoj obilazak završili su piknikom na travi, te igrom na dječjem igralištu koje je postavljeno uz šetnicu.

Facebook
Twitter
LinkedIn