Search
Close this search box.

Pokrenuto e-Savjetovanje s javnošću za „Plan gospodarenja dabrom u Republici Hrvatskoj“

U tijeku je postupak e-Savjetovanja s javnošću za Prijedlog Plana gospodarenja dabrom u Republici Hrvatskoj. Obveza njegovog donošenja propisana je Zakonom o lovstvu („Narodne novine“ broj  99/18, 32/19 i 32/20).
Cilj plana gospodarenja dabrom je očuvanje vrste, održavanje stabilne populacije dabra poboljšanje bioraznolikosti i smanjivanje konfliktnih situacija između dabrova i ljudi. Planirani ciljevi namjeravaju se postići učinkovitim praćenjem populacije, zoniranjem, prijedlogom mjera za sprečavanje ili umanjenje šteta nastalih djelovanjem dabra, te edukacijom o načinu suživota s dabrom, načinu zaštite od štetnog djelovanja dabra i načinu odštete.

e-Savjetovanje za Plan gospodarenja dabrom u Republici Hrvatskoj otvoreno je do 15.07.2024. godine, a svi zainteresirani mogu se uključiti putem poveznica:

https://poljoprivreda.gov.hr/pristup-informacijama/e-savjetovanje/savjetovanje-s-javnoscu-za-prijedlog-plana-gospodarenja-dabrom-u-republici-hrvatskoj/6929

https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/CreateEditECon?entityId=27779

Kako bi više saznali o dabru možete pročitati edukativni letak „SUŽIVOT S DABROM“, koji je napravljen u okviru projekta Life Beaver i koji možete preuzeti na sljedećoj poveznici: https://www.sumfak.unizg.hr/site/assets/files/5968/suzivot_s_dabrom_life_beaver_letak_2024.pdf

Facebook
Twitter
LinkedIn