Search
Close this search box.

Vrtićanci iz skupine Sovice u posjetu Šoderici

Kako bi upoznali vrijednosti ekološki važnog Natura 2000 područja Šoderice, a koje je ujedno i dio zaštićenog područja Regionalnog parka Mura – Drava, mališani odgojne skupine Sovice iz Dječjeg vrtića Tratinčica dana 17. svibnja 2022. godine posjetili su to područje.

Predstavnice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije tom prilikom organizirale su im stručno vodstvo u okviru kojeg su održale edukativno predavanje i radionicu na temu bioraznolikosti zaštićenog područja Regionalnog parka Mura – Drava s posebnim osvrtom na ekološki važno Natura 2000 područje Šoderice.

Na radionici djeca su dobila informacije o važnosti flore i faune tog područja, te na licu mjesta su imali priliku vidjeti brojne za prirodu tog područja značajne biljne i životinjske vrste. Osim toga Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije im je pripremila edukativne materijale odnosno tražilicu i bojanke kojima su utvrdili i produbili svoje znanje o biljkama i životinjama koje žive na tom području. Također su naučili kako se služiti dalekozorima i njima promatrali biljke i životinje u daljini, dok su povećalima promatrali različitosti i detalje biljaka i biljnog materijala koji je skupljen u šetnji poučnom stazom. Nakon šetnje djeca su imala i vremena za odmor u edukativnoj sjenici, te za igru na obližnjem novouređenom igralištu za djecu.

U ime Dječjeg vrtića Tratinčica mališane su pratile njihove vrijedne odgajateljice Ljubica Fijačko i Irena Geček, a koordinirala ih je vrtićka pedagoginja Natalija Kušek.

Ovaj izlet djeci je bio nagrada za najviše skupljenih plastičnih čepova u humanitarnoj akciji pod nazivom „Čepove sakupi – lijekove kupi” koju koordinira Udruga oboljelih od leukemije i limfoma, a čija je svrha pružanje pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske.

IMG 2805IMG 2832IMG 2881IMG 2926IMG 2960IMG 3009

Facebook
Twitter
LinkedIn