Search
Close this search box.

Održana terenska nastava na Posebnom geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci

Za učenike trećih razreda Osnovne škole Đurđevac, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije dana 16. svibnja 2022. godine održala je terensku nastavu na području Posebnog geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci.

Na početku terenske nastave ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije Željka Kolar učenicima je održala kratko predavanje u kojem ih je informirala o posebno zaštićenim i Natura 2000 područjima u Koprivničko-križevačkoj županiji, te se posebno osvrnula na Posebni geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci. U tom predavanju učenici su imali prilike saznati zašto je to područje dobilo status posebnog rezervata, koje su njegove temeljne vrijednosti, ali i što treba činiti i kako se ponašati da bi se te vrijednosti očuvale. Nakon predavanja učenici su krenuli u obilazak posebnog rezervata. Šetnjom poučnom stazom stručna suradnica Javne ustanove Marta Lenac praktičnim primjerima je upoznala učenike s florom, faunom i reljefom Posebnog geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci.

Nakon obilaska učenicima su podijeljeni edukativni listići s pitanjima vezanim za specifičnosti i vrijednosti Posebnog geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci. Te listiće su učenici trebali riješiti, a putem odgovora na pitanja u listićima produbiti i proširiti svoja saznanja o prirodnim vrijednostima ovog višestruko posebno zaštićenog i ekološki važnog Natura 2000 područja Đurđevačkih pijesaka.

U ime Osnovne škole Đurđevac učenike su koordinirale i pratile njihove vrijedne razredne učiteljice gđa Vesna Šijak, Ana Jančijev i Bojana Bionda Jakubovskaja.

IMG 2425IMG 2452IMG 2570IMG 2582IMG 2588IMG 2606IMG 2627IMG 2729

Facebook
Twitter
LinkedIn