Search
Close this search box.

Sudjelovanje u obilježavanju 5. Tjedna botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske

     Kroz brojne aktivnosti na zaštićenim područjima u kojima upravlja, kao i predavanjima i prezentacijama vezanim za zaštitu prirode i očuvanje njenih vrijednosti Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županijei ove godine uključila se u obilježavanje Tjedna botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske koji je trajao od 11. do 17. svibnja 2015. godine. Događanja vezana uz tu prigodu bila su predhodnica za aktivnosti kojima je obilježen 18. svibnja Međunarodni dan zaštite biljaka (International Plant Conservation Day) i Međunarodni dan muzeja (International Museum Day).

Kreativno-edukativni programi pod motom „Leptirov let” i „Očuvaj prirodu” održani su na brojnim zaštićenim dijelovima prirode u Koprivničko-križevačkoj županiji, a u Područnoj školi Bakovčice održano je predavanje na temu „Zaštićena područja u Koprivničko-križevačkoj županiji”. Također predstavnica Javne ustanove sudjelovala je prilikom sadnje ukrasnog grmlja i cvijeća oko prostora uz tu školu.

Uključivši se u obilježavanje ovih za prirodu i njene posebnosti i značajnih datuma i dana Javna ustanova je imala za cilj promovirati očuvanje prirode, njenih rijetkosti i posebnosti te o tome educirati širu javnost, a pogotovo školsku populaciju.

P5140116P5140119P5140124P5140136

Facebook
Twitter
LinkedIn