Search
Close this search box.

Poziv za uključivanje u akciju Zelena čistka

zelena-cistka-midi       „Zelena čistka” je već višegodišnja ekološka jednodnevna akcija čišćenja ilegalno odloženog smeća i otpada, te spada u najveće ekološko volonterske projekte u Hrvatskoj i odraz je odgovornog gospodarenja otpadom radi očuvanja prirode i okoliša. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog smeća i otpada. Ideja je 2008. godine krenula iz estonske građanske inicijative koja je organizirala akciju u kojoj je sudjelovalo 50.000 volontera i čiji je moto bio Let’s do it! Što prevedeno na hrvatski jezik znači Učinimo to!. Ona okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Ovogodišnja Zelena čistka dio je globalne akcije World Cleanup 2014 (Očistimo svijet 2014).

U cilju da svojim zalaganjem pridonesemo ovoj akciji i podignemo svijesti o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja prirode i okoliša, a time ujedno i planete Zemlje, kao zajedničkog dobra sviju.

Više o zelenoj čistki možete pročitati ovdje.

 

Lets Do It 

 

Pozivamo zainteresirane pravne i fizičke osobe, udruge i pojedince

da se dana 26. travnja 2014. godine uključe u akciju čišćenja smeća i otpada koja će se provesti u dijelu područja Posebnog rezervata Veliki Pažut i Regionalnog parka Mura Drava kraj Legrada.

Aktivnosti čišćenja smeća i otpada koje se planiraju provesti u okviru ove akcije na spomenutim dijelovima zaštićenih područja kojima upravlja Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije dogovorene su u suradnji s Lovačkom udrugom „Kuna” Legrad kojoj je dodijeljeno provođenje Programa zaštite divljači u Posebnom ornitološkom rezervatu Veliki Pažut.

Akcija će započeti 26. travnja 2014. godine skupljanjem svih zainteresiranih sudionika u terminu od 8,00 do 9,00 sati u lovačkom domu u Legradu. Nakon toga aktivnosti će se provoditi na spomenutim lokacijama na terenu. Završetak akcije planiran je oko 13,00 sati.

 

bijela

Facebook
Twitter
LinkedIn