Search
Close this search box.

Održano predavanje o zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije za polaznike tečaja za turističke vodiče

       U sklopu suradnje Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije s Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačke županije, ravnateljica Javne ustanove Željka Kolar održala je predavanje o zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije za polaznike Tečaja za turističke vodiče za Koprivničko-križevačku, Varaždinsku i Međimursku županiju.

U sklopu tog predavanja prezentirana su zaštićena područja u Koprivničko-križevačkoj županiji kao i temeljne vrijednosti zbog kojih je svako to područje dobilo status zaštićenog dijela prirode. Također sudionici tečaja upoznati su sa turističkim potencijalima svakog prezentiranog područja te su im date smjernice za pravilnu prezentaciju temeljnih vrijednosti svakog prezentiranog zaštićenog područja. Upozoreni da se za posjet svakom zaštićenom području moraju javiti nadležnoj Javnoj ustanovi koja upravlja tim područjem, a radi upoznavanja s mjerama zaštite za pojedino zaštićeno područje i pridržavanja pravila ponašanja u cilju sprečavanja devastacije zaštićenog područja i radi sigurnosti posjetitelja.

Osim toga sudionici tečaja upoznati su i s mogućnostima suradnje s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije i mogućnostima provedbe zajedničkih ekološko-edukativno-turističkih aktivnosti na zaštićenim dijelovima prirode u Koprivničko-križevačkoj županiji.

0102

Facebook
Twitter
LinkedIn