Search
Close this search box.

Održana završna radionica projekta „Zdrav za 5”

     Peta, a ujedno i završna radionica u okviru 2. Komponente projekta „Zdrav za 5″ održana je u četvrtak , 9. svibnja na koprivničkom sajmištu. Njen moto glasio je „NE drogi, NE alkoholu i NE igrama na sreću” – ŽIVI ZDRAVO, BUDI ZDRAV JER ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST, te je to bio samo nastavak dosadašnjih radionica održanih na prirodno i ekološki značajnim područjima uz rijeku Dravu, planinskom području Kalnika i u podravskim šumama .

Na toj završnoj radionici u vremenu od deset do trinaest sati sudjelovali su učenici svih koprivničkih gradskih škola

Njima su djelatnici MUP-a, odjel protueksplozivne zaštite demonstrirali su rad robota za uklanjanje i onesposobljavanje minsko-eksplozivnih naprava, kao i zaštitno odijelo koje koriste pirotehničari. Izvedena je i simulacija prometne nesreće kao posljedice konzumacije alkohola, te simulacija izvlačenja vozača iz gorućeg automobila te pružanja brza liječnička pomoći.

U suradnji s Crvenim križem izvedena je simulacija pada djeteta s bicikla koje nije koristilo kacigu, tako da su posjetitelji, uglavnom školarci, mogli vidjeti važnost korištenja zaštitne kacige pri vožnji biciklom. Najmlađi članovi DVD-a Sigetec pomogli su vatrogascima u predstavljanju njihove opreme, dok je policija predstavila uređaj za otkrivanje minsko-eksplozivnih sredstava, akciju Manje oružja – manje tragedija te kako posebno obučen policijski pas traži drogu.

Okupljene su pozdravili gradonačelnica Vesna Želježnjak i zamjenik župana Ivan Pal koji je svim organizatorima, suradnicima i sudionicima u aktivnostima i projekta „Zdrav za 5″ zahvalio na odličnom odazivu i izrazio želju da se takvi projekti održavaju i ubuduće jer će oni dati smjerokaz da će se buduće generacije ponašaju u skladu s prirodom čija će zaštita i očuvanje osigurati svijetlu budućnost našeg planeta.

0102030405060708

Facebook
Twitter
LinkedIn