Search
Close this search box.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije sudjelovala na Županijskom stručnom vijeću ravnatelja i pedagoga

           Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije sudjelovala je na Županijskom stručnom vijeću ravnatelja i pedagoga osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije. Županijsko stručno vijeće držano je početkom srpnja 2012. godine u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana u Đurđevcu.

U cilju promoviranja i upoznavanja osnovnoškolske i srednjoškolske populacije s prirodnim vrijednostima Koprivničko-križevačke županije, kao i inicijative Odbora za zaštitu okoliša i prostorno uređenje Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na Županijskom stručnom vijeću ravnatelja i pedagoga Koprivničko-križevačke županije gđa. Željka Kolar ravnateljica Javne ustanove predstavila je zaštićene prirodne vrijednosti na području Koprivničko-križevačke županije.

Predavanjem se željela proširiti suradnja ili nastavak suradnje Javne ustanove sa osnovnim školama Koprivničko-križevačke županije koja se odnosi na bolje upoznavanje zaštićenih dijelova prirode Koprivničko-križevačke županije i njihovih temeljnih vrijednosti na samom terenu ili putem prezentiranja istih u školi. Također se željelo potaknuti da se u planirane terenske nastave uključe aktivnosti i posjete zaštićenim dijelovima prirode u Koprivničko-križevačkoj županiji, te da se u planiranim nastavnim programima koji uključuju obradu zaštićenih prirodnih vrijednosti posebna pažnja obratiti na dio koji se odnosi na zaštićene dijelove prirode u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Spomenutim aktivnostima školska populacija upoznati će se sa prirodnim vrijednostima županije u kojoj žive, njihovim karakteristikama i temeljnim vrijednostima zbog kojih su zaštićene, te smjernicama koje se moraju poštivati i provoditi kako bi se pojedino zaštićeno područje očuvalo i unaprijedilo.

Facebook
Twitter
LinkedIn