Search
Close this search box.

22. svibnja: Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj

Dan zaštite prirode obilježava se svake godine 22. svibnja na Međunarodni dan biološke i krajobrazne raznolikosti te se u tom razdoblju prigodnim odgojnim, obrazovnim, edukativnim, stručnim i drugim aktivnostima potiče i promiče zaštita prirode.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije i ove 2011. godine obilježila je 22. svibanj nizom prigodnih aktivnosti. U izlogu Knjižnice i čitaonice Fran Galović postavljen je informativni plakat o Regionalnom parku Mura-Drava te informativna tabla “Regionalni park Mura-Drava u Koprivničko-križevačkoj županiji”. Iste takve table biti će postavljene na ulaznim točkama u Općinama na kojima se proteže Regionalni park Mura-Drava u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Za velik broj predškolske i školske djece upriličeni su dani terenske nastave i posjeti zaštićenim područjima u Koprivničko-križevačkoj županiji u okviru kojih su ona na samom terenu imala prilike upoznati temeljne vrijednosti pojedinih zaštićenih područja te su se informirala o važnosti zaštite prirode i očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti Republike Hrvatske.

U sklopu obilježavanja Dana zaštite prirode informiranjem o projektu NATREG i njegovim aktivnostima s posebnim naglaskom na Regionalni park Mura-Drava koji se nalazi na teritoriju Koprivničko-križevačke županije i koji je ujedno odabran za pilot područje u Republici Hrvatskoj u okviru NATREG projekta ovogodišnji Dan zaštite prirode u Koprivničko-križevačkoj županiji je obilježen i kao NATREG dan.

 

3254

Facebook
Twitter
LinkedIn