Search
Close this search box.

Javni radovi u Posebnom geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci

Javna ustanova za Upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije je ponovno i ove godine nastavila suradnju s gradom Đurđevcom te predložila da se dio aktivnosti u sklopu provođenja programa “Javnih radova za ljepši grad Đurđevac” realizira na području Posebnog geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci.

Sudionici javnih radovaSukladno tome dana 28. veljače 2011. godine dio sudionika spomenutih javnih radova na području Posebnog geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci započeo je sa sanirane plohe rezervata uklanjati smeće, otpad i nepoželjnu nepješčarsku vegetaciju. Navedeni radovi odvijaju se sukladno propisanim Mjerama zaštite za Posebni geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci i nastavak su provođenja već započetog dugogodišnjeg programa “Zaštite i revitalizacije Posebnog geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci”. Svrha tih aktivnosti je da se uklanjanjem nepoželjne nepješčarske vegetacije omogući opstanak i proširivanje karakteristične vegetacije pijesaka.

Sve osobe koje sudjeluju u spomenutim javnim radovima dobile su posao zahvaljujući provođenju mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u sklopu kojih se zapošljavaju osobe koje su već duže vrijeme na listi čekanja za zapošljavanje, a s područja su grada Đurđevca.

Provođenjem dijela aktivnosti u sklopu spomenutih javnih radova na području Posebnog geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci nastavlja se već dugogodišnja dobra suradnja između Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije, grada Đurđevca i Komunalija d.o.o., Đurđevac i time pridonosi očuvanju i revitalizaciji “Hrvatske sahare” kako se često naziva Posebni geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci.

Sudionici javnih radova

Pijesci prije javnih radovaPijesci prije javnih radovaPijesci za vrijeme trajanja javnih radovaPijesci za vrijeme trajanja javnih radova

Vegetacija pijesaka

Facebook
Twitter
LinkedIn