Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije

JAVNA USTANOVA ZA UPRAVLJANJE ZAŠTIĆENIM DIJELOVIMA PRIRODE
NA PODRUČJU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE
Vi ste ovdje: Naslovnica » Aktivnosti » Događanja » Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije sudjelovala međunarodnom znanstvenom skupu „Povijest okoliša područja Regionalnog parka Mura-Drava“
Srijeda, 17 Kol 2022

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije sudjelovala međunarodnom znanstvenom skupu „Povijest okoliša područja Regionalnog parka Mura-Drava“

E-mail Ispis PDF

Predavanjem pod nazivom „Zaštićeni dijelovi prirode Koprivničko-križevačke županije i Regionalni park Mura-Drava“ Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije se uključila u međunarodni znanstveni skup „Povijest okoliša područja Regionalnog parka Mura-Drava“. Predavanje je održala gospođa Željka Kolar. Skup je održan 1. i 2. lipnja 2012. godine.

Prvog dana skupa brojni predavači i stručnjaci iz Hrvatske, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država i Slovenije govorili su o temema važnima za očuvanje okoliša i njegovih važnih segmenata vezanih za očuvanje prirodnih vrijednosti, flore, faune, načina korištenja, kulturnu, tradicijsku i povijesnu baštinu, te problemima očuvanja vrijednog i sve više međunarodno važnog područja rijeka Mure i Drave. Prezentirani su i rezultati brojnih istraživanja koja su se odvijala na tom području. Predstavljene su geografske perspektive, zaštita prirode i etika zemlje područja uz rijeke Muru i Dravu, primjeri zaštite rijeka i drugih područja susjednih država, te je ukazano na mnoge važne činjenice vezane za povijest rijeka Mure i Drave.

Nakon svih izlaganja moglo se zaključiti da su rijeke Mura i Drava nekad i danas bile i ostale simbol ljudskih i okolišnih potencijala europski orjentirane Hrvatske, sa svim svojim segmentima.

Drugi dan skupa upriličena je stručna ekskurzija u okviru koje su obiđene i predstavljene brojne znamenitosti područja Regionalnog parka Mura-Drava.

P6010406P6010408P6010422P6010428P6010435