Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije

JAVNA USTANOVA ZA UPRAVLJANJE ZAŠTIĆENIM DIJELOVIMA PRIRODE
NA PODRUČJU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE
Vi ste ovdje: Naslovnica » Aktivnosti » Aktivnosti » Radionicom „LEPTIROV LET“ obilježen Međunarodni dana muzeja
Srijeda, 25 Svi 2022

Radionicom „LEPTIROV LET“ obilježen Međunarodni dana muzeja

E-mail Ispis PDF

      Na zaštićenom području spomenika prirode livada u Zovju kod Đelekovca dana 15. svibnja 2015. godine prigodnim predavanjem i radionicom o leptirima i to Velikom livadnom plavcu i Zagasitom livadnom plavcu Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije pridružila se obilježavanju ovogodišnjem obilježavanju Međunarodnog dana muzeja i njegovoj trideset petoj po redu obljetnici.

Navedene aktivnosti organizirane su u suradnjis Muzejom grada Koprivnice i uz sudjelovanje učenika koprivničkih osnovnih škola A. Nemčić Gostovinski, Braće Radić, Đuro Ester i OŠ M. P. Miškine iz Đelekovca. U okviru stručnog predavanja i prezentacije na samom lokalitetu spomenika prirode livada u Zovju ravnateljica Javne ustanove Željka Kolar upoznala je učenike s karakteristikama tog zaštićenog lokaliteta, njegovom temeljnom vrijednošću, karakterističnim livadnim staništem, biljkom Krvarom, mravinjacima karakteristikama Velikog i Zagasitog livadnog plavca te drugim karakteristikama lokaliteta na kojem oni obitavaju i koji su važni za njihov opstanak.

Cilj svih ovogodišnjih aktivnosti kojima se Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije ove godine uključila u obilježavanje dana muzeja bio je ukazati i upozoriti na činjenicu da racionalno i kontrolirano upravljanje prirodnom baštinom pridonosi očuvanju bioraznolikosti ekosustava, a pozitivno utječe i na globalnu održivost.

2015 05 15 medunarodni dan muzeja 490

P5152770P5152775P5152781